INNOWACJA PEDAGOGICZNA "Mali kucharze w kadrze"
Podjęte działania w ramach innowacji
Poznały ciekawostki i miały okazję dotknąć, zobaczyć jak powstają zdjęcia. |
![]() |
|
![]() |
Stawiamy na współpracę, czyli grupowa sałatka jarzynowa. Mali kucharze już ruszyli do pracy. Kroją marchewki, jabłka, pietruszkę, odcedzają groszek i kukurydzę , doprawiają, mieszają i próbują. Na koniec wszystkich częstują. |
![]() |
Kolejne zadanie, które sprawiło dzieciom wiele radości, czyli smażymy naleśniki. Mali kucharze wkroczyli do Laboratorium z werwą i pozytywnym nastawieniem dla nowego wyzwania i udało się wyśmienicie. Naleśniki, aż uśmiechają się z patelni. |
![]() |
Pij mleko będziesz wielki! Znamy to hasło i wiemy, że warto sięgać po produkty mleczne. Dzieci miały pokazały dużą wiedzę, którą uzupełnił quiz smakowy, aby określić przysmak mleczny. Kucharze poradzili sobie wspaniale. A na koniec Kanapki z serami i innymi zdrowymi dodatkami. |
![]() |
Wszyscy kochamy owoce i u nas było owocowo. Drugoklasiści przygotowali sałatki owocowe. Każdy talerzyk mienił się kolorami, pachniał smakowicie i smakował rewelacyjnie. Wszyscy mają dziarskie minki, bo zjadają witaminki. A na zdjęciach samodzielnie uwieńczyli swoje dzieła. |
![]() |